"Piszemy o hotelarstwie z przymrużeniem oka"

Na naszym blogu piszemy o turystyce i hotelarstwie. Wejdź i zostań na dłużej!

różne

Autorzy

Marek Kowal

Substancje zagęszczające w żywności

stronę wwwałko ziemniaczane nazywane jest wysokowartościowym komponentem  pokarmu dla hodowlanych zwierząt. Białko może poszczycić się bardzo dobrą strawnością oraz procentową ilością białka, czystego białka. Otrzymywane jest z soku komórkowego ziemniaka poprzez odwodnienie, termiczno-kwasową koagulację i suszenie.W branży istnieje naprawdę sporo przedsiębiorstw, które zajmują się przetwarzaniem oraz wytwarzaniem produktów ze skrobi oraz jej pochodnych. Nie tylko białko ziemniaczane jest przetwarzane, w komplecie występują także tego typu produkty jak klajstry (klej skrobiowy) czyli kleje będące mieszanką mąki żytniej lub pszennej z gorącą wodą, zagęstniki spożywcze czyli substancje zwiększające lepkość środka spożywczego oraz substancje żelujące - produkty nadające środkom spożywczym konsystencję przez tworzenie Zobacz całość